Skip to main content

Posts

Showing posts from December 22, 2014

رجيم لصيام عيد الميلاد المجيد

 رجيم لصيام عيد الميلاد المجيد http://get.paleorecipebook.com/?hop=freetoo اليوم الأول : الفطار 3 معالق فول بزيت الزيتون + نصف رغيف عيش بلدى + شاى سادة + ملعقة سكر  الغذاء سمك مشوى + سلطة خضراء + نصف رغيف عيش بلدى + برتقالة  العشاء  عدد 1 بطاطس مسلوقة مهروسة + ملح وفلفل + سلطة خضراء + نصف رغيف عيش بلدى  اليوم الثانى     الفطار        3  معالق فول بزيت الزيتون + نصف رغيف عيش بلدى + شاى سادة + ملعقة سكر  الغذاء               عدد 4 تفاحات  العشاء  عدد 2 تفاحة  اليوم الثالث  الفطار  1 بطاطس مسلوقة مهروسة +ملح وفلفل + نصف رغيف عيش بلدى  الغذاء  1 طبق خضار نى فى نى + سلطة خضراء + نصف رغيف عيش بلدى  العشاء  3 معالق فول بزيت الزيتون + سلطة خضراء + ربع رغيف عيش بلدى  اليوم الرابع  الفطار  شاى سادة + 4 أصابع بقسماط سادة  الغذاء  8 موزات  ال...

الكحك

ا لكحك   المقادير   ٨ كوب دقيق  ٤ كوب سمنه صيحه و سخنة  خبيرة بيرة  معلقه سكر  ذره ملح   ملعقة كبيرة سمسم غير محمّص ملعقه محلب  كوب ماء دافئ للعجن  رشة ملح الطريقة:  انخلي الدقيق في وعاء واخلطيه مع رشة الملح  وبعدين اعملي فتحة في نصف الدقيق وحطّي فيها السمسم، وبعد كده ضيفي الزبدة في الفتحة دي تدريجيا مع التقليب باستخدام ملعقة خشبية، لغاية ما الدقيق يختلط تماما بالزبدة، وبعد كده سيبي الخليط يبرد شوية.  في الوقت ده دوّبي الخميرة مع ملعقة سكر كوب ماء وسيبيها تخمر لحد ما يتضاعف حجمها.  بعد ما العجينة تبرد، ابدأي في خطوة البس؛ وهي إنك تفركي الدقيق كويس بكف إيدك لغاية لما تحسّي إن الدقيق كله تشرّب تماما بالزبدة. بعد كده حطّي المحلب  والخميرة وباقي كمية الماء تدريجيا، وبعد كده ابدأي لمّي العجينة من بره على جوه، مع الضغط عليها بكف الإيد، لغاية ما تحصلي على عجينة متماسكة تقدري تشكّليها كويس بإيدك، بس خلّي بالك ما تزوديش كمية الميه عن الكمية المكتوبة؛ لأن الميه بتخلّي الكحك يبقى ن...